Drukkerijmuseum Meppel vertelt alsnog het verhaal van pers in oorlogstijd: ‘Voor de volgende generatie’

Video2020 was een bijzonder herdenkingsjaar. Voor het Drukkerijmuseum in Meppel betekende het ook vooral een streep door de rekening: de tentoonstelling over drukkersstad Meppel in bezettingstijd ging niet door. Nu gaat het museum op herkansing: ,,Dit is echt lokale geschiedenis.”

 1. Veldhuis Media weg uit Raalte, maar: ‘Meppel is ook niet het einde van de wereld’
  1

  Veldhuis Media weg uit Raalte, maar: ‘Meppel is ook niet het einde van de wereld’

  Drukkerij Veldhuis Media maakte vorige week bekend met de 94 personeelsleden naar een nieuw, groter pand in Meppel te verhuizen. Een grotere bedrijfsruimte vinden in Raalte zelf, bleek niet mogelijk en in Meppel staat een voormalige drukkerij klaar waar de groei ook kan worden doorgezet. Het personeel heeft volgens directeur Oscar Jager geen moeite met de verhuizing. ,,Meppel is ook niet het einde van de wereld.”
 2. Buurt vreest uitbreiding EuroParcs in IJhorst: ‘Ze kunnen gewoon naar me toekomen’
  PREMIUM

  Buurt vreest uitbrei­ding EuroParcs in IJhorst: ‘Ze kunnen gewoon naar me toekomen’

  Recreatiepark Reestervallei in IJhorst moet in gesprek met omwonenden over de uitbreidingsplannen van het park. Daar stuurt de gemeenteraad op aan in een motie. Buren maken zich druk om jarenlange illegale praktijken op het terrein van EuroParcs. Parkmanager Jannie van Hoek gaat het gesprek graag aan. „Maar hier gebeurt niets spectaculairs. Ik kan me niets voorstellen bij de kritiek.’’

Kop van Overijssel