Volledig scherm
Zo komen de energieneutrale woningen aan de Geard Doustraat er uit te zien. © woonconcept

Eerste energieneutrale woningen Meppel in de verhuur

Geinteresseerde woningzoekenden kunnen vanaf maandag inschrijven op de eerste energieneutrale sociale huurwoningen in Meppel. Die worden in opdracht van Woonconcept gebouwd aan de Gerard Doustraat. De 42 eengezinswoningen zijn eind dit jaar gereed.

Volgens Woonconcept gaat het om woningen die heel comfortabel zijn en evenveel energie verbruiken als opwekken, bij normaal gebruik. Dat wordt bereikt door zonnepanelen op het dak, goede isolatie, en zuinige installaties voor bijvoorbeeld verwarmen, warm water en verse lucht.

,,Bewoners kunnen zelf hun voorkeuren doorgeven voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer’’, zegt  projectleider Fokke de Vries. Daarom worden de huurwoningen in een vroegtijdig stadium aangeboden. ,,De kleur van de keuken, het toevoegen van een kast, een extra toilet, allemaal keuzes die we aanbieden aan de eerste bewoners. Zo wordt hun nieuwe huis, ook echt hun thuis.”

Woonconcept verwacht veel inschrijvingen voor de nieuwe woningen. Via de website van Woonconcept hebben al ruim 300 mensen hun interesse in het project kenbaar gemaakt. Sander Brandsma, coördinator verhuur: ,,Iedereen die ingeschreven staat kan reageren als het inkomen passend is bij de huurprijs. Woningzoekenden met de meeste punten komen vanzelfsprekend het eerst aan de beurt.’’

Kop van Overijssel