Volledig scherm
PREMIUM
Containerterminal van Westerman Logistics in Hasselt. © Wilbert Bijzitter

Enorme schade in Hasselt: vrachtwagens opengesneden en leeggeroofd

Zeker 76 vrachtwagentrailers met een overkapping van zeildoek, die gestald stonden bij de containerterminal van Westerman Logistics in Hasselt, zijn in de nacht van zaterdag op zondag opengesneden. Daarbij zijn 'diverse goederen’ gestolen, bevestigt de politie.

In een interne memo van het bedrijf aan het personeel staat dat het om 76 trailers gaat. ‘De schade aan goederen en materiaal is groot’, meldt de afdeling HR. Volgens het bedrijf zouden er camerabeelden van het incident zijn, maar is de politie desondanks op zoek naar meer beeldmateriaal.

Directeur Johan Logtenberg van Westerman Logistics laat weten geen enkele mededeling te mogen doen in verband met het politieonderzoek.

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel