Britta Strijdveen is tegen het eenrichtingsverkeer op de fietspaden in de gemeente Steenwijkerland. Het leidt tot omrijden en veel verwarring. In Kalenberg mogen fietsers vanaf het Kalenbergerpad na het brugje niet links- of rechtsaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Britta Strijdveen is tegen het eenrichtingsverkeer op de fietspaden in de gemeente Steenwijkerland. Het leidt tot omrijden en veel verwarring. In Kalenberg mogen fietsers vanaf het Kalenbergerpad na het brugje niet links- of rechtsaf. © Pedro Sluiter Foto

Ergernis en vergald fietsplezier door coronamaatregelen in Kop van Overijssel

Eenrichtingsverkeer op fietspaden of zelfs een algeheel fietsverbod. Britta Strijdveen van bed & breakfast De 2 Witte Katers in Blankenham is op z’n zachtst gezegd niet blij met de door de gemeente Steenwijkerland genomen coronamaatregelen. ,,Ik kan dit echt niet verkopen aan mijn gasten.”

  1. Fietsende toerist raakt bij het fietserspontje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrichtingsverkeer?’
    PREMIUM
    Coronamaatregelen

    Fietsende toerist raakt bij het fietsers­pon­tje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrich­tings­ver­keer?’

    Schipper Ronald van het fietspontje in Jonen haalt er inmiddels zijn schouders al bij op. De hele dag door negeren fietsers het eenrichtingsverkeer op het Jonenpad in in Dwarsgracht en stuiten dan bij hem op een onverbiddelijk: ,,Nee, u zult moeten omdraaien en omrijden.” Vanwege de smalle fietspaden in Steenwijkerland geldt op meerdere smalle fietspaden eenrichtingsverkeer. En dus ook in Jonen.

Kop van Overijssel