Collega's Annemarie Talen en Inge Roo tussen de ingezamelde flessen bij de entree van Visscher-Caravelle. De medewerkers van verschillende bedrijven aan de Sisalstraat zetten zich in om geld in te zamelen tegen de ziekte ALS. Een ziekte die collega Erwin heeft geveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Collega's Annemarie Talen en Inge Roo tussen de ingezamelde flessen bij de entree van Visscher-Caravelle. De medewerkers van verschillende bedrijven aan de Sisalstraat zetten zich in om geld in te zamelen tegen de ziekte ALS. Een ziekte die collega Erwin heeft geveld. © Pedro Sluiter Foto

Erwin kreeg diagnose ALS en zijn collega's willen nog maar één ding: heel veel geld inzamelen tegen ziekte

Automattenproducent Visscher-Caravelle voert sinds april actie voor Stichting ALS. De 65 medewerkers hebben al bijna het hele streefbedrag van 15.000 euro binnengehaald, terwijl de twee grootste acties in september nog moeten plaatsvinden. De aanleiding is verdrietig volgens initiatiefnemers Inge Rook en Annemarie Talen: ,,Onze collega Erwin Smit (43) kreeg in 2018 de diagnose ALS.”

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.