Hatice Yilmaz en haar zoontje Yusuf zijn vermeende racistische pesterijen meer dan zat. In ‘Zembla’ bijten ze van zich af.
Volledig scherm
Hatice Yilmaz en haar zoontje Yusuf zijn vermeende racistische pesterijen meer dan zat. In ‘Zembla’ bijten ze van zich af. © videostill Zembla

Familie Yilmaz uit Giethoorn wil rust hebben na racisme-rel en krijgt hulp van advocaat

De familie Yilmaz heeft een advocaat in de arm genomen nadat Zembla een programma uitzond over stelselmatige discriminatie van het Turkse gezin in Giethoorn. 

13 reacties

 • Andre Eggerding

  10 maanden geleden
  @Erik Wolters,het gaat over respect. Wij moeten respect hebben voor Turken maar andersom moet dat niet.daar gaat @Erik Wolters. Wij moeten respect hebben voor Turken. Andersom is dat niet nodig. Wij mogen uitgescholden worden door hun president.Wij mogen niets terug zeggen. Wij mogen alleen ondergaan. Van Turken in Nederland hoeven we niets te verwachten.
 • Erik Wolters

  10 maanden geleden
  @andre engerling, je hebt er weinig van begrepen. Het gaat hier niet over landen en presidenten. Het lijkt er meer op dat je een rookgordijn optrekt om het niet over "mede-menselijkheid" te hebben, ofwel het totale ontbreken hiervan in Giethoorn. Ik schaam me gewoon kapot dat "buren" het hebben over het verschrikkelijke feit dat mevrouw Yilmaz de Nederlandse vlag uit heeft hangen!? hierbij totaal geen empathie tonen dus. @ cengiz akdeniz , mee eens! goed verwoord!
 • Andre Eggerding

  10 maanden geleden
  De Turkse staat heeft heel veel te maken met Giethoorn. 74% van de Turken in Nederland stemt Erdogan. Als Erdogan de Nederlanders diep beledigt verwacht je een ,reactie van Turkse zijde. Het bleef stil. En nu blijven de meeste Nederlanders begrijpelijkerwijs stil.
 • Theo Janssen

  10 maanden geleden
  Heel ernstig dat een politie en een burgemeester na voldoende klachten filmpjes en wat al niet meer nog steeds gewoon en bewust blijft weg kijken en niet ingrijpt. Heel grof.
 • cengiz akdeniz

  10 maanden geleden
  @Andere het motief is dat ze Turks zijn. En ga je schamen dat je praat over aannames en motieven. Je moet begrijpen dat wij in Nederland zijn een rechtsstaat. Hier zijn wetten waar iedereen zich moet aan houden. Het weg pesten van een familie is niet normaal. De Turkse staat heeft niks te maken met Giethoren. De Nederlandse wet bewaker noemt het kattenkwaad. Ik hoop voor jou Andere dat jij dit soort kattenkwaad ook mag mee maken. Want het is tenslotte opvoeding en dat schiet men zwaar te kort.