Volledig scherm
Vollenhoofsch fanfare en Prinses Margriet Rouveen vormden al eens eerder een samengesteld orkest onder leiding van Erik van der Weerd. © Wilbert Bijzitter

Fanfares Vollenhove en Rouveen spelen met Trijntje Oosterhuis en Danny de Munck

,,Vollenhoofsch Fanfare en CMV Prinses Margriet gaan weer iets supergaafs doen’’, zegt Margreet Kruithof over de samenwerking van beide fanfareorkesten, die met Erik van der Weerd dezelfde dirigent hebben. Een uit ruim zeventig muzikanten van beide fanfares samengesteld orkest gaan Danny de Munk, Trijntje Oosterhuis en enkele artiesten uit de regio begeleiden.

Dat gebeurt op 1 februari tijdens het tijdens Rabo Regio Concert in theater de Meenthe in Steenwijk, een initiatief van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. ,,We spelen repertoire van beide artiesten, maar er zullen ook covers de revue passeren’’, licht Kruithof een tipje van de sluier over het programma op. 

Beide fanfarekorpsen hebben al eens eerder één groot orkest gevormd. Toen traden ze op met onder meer musicalster Tony Neef en de Blokzijliger zangeres Lucie de Lange. Dat concert stond toen in het teken van componist en dirigent Leonard Bernstein. De samenwerking is dermate goed bevallen dat ze opnieuw samen het podium opgaan voor de begeleiding van bekende Nederlandse artiesten.

Trijntje Oosterhuis is een kwart eeuw actief als zangeres, eerst als zangeres in de band Total Touch en later als solo-artieste kreeg ze bekendheid door haar optreden bij de opening van de Amsterdam Arena met het lied De Zee. Tijdens het concert zingt ze nummers uit de tijd van Total Touch, uit haar solocarrière maar ook een cover van Stevie Wonder. Danny de Munk werd al op jonge leeftijd bekend via de film Ciske de Rat met de titelsong Ik voel me zo verdomd alleen. Later speelde hij in musicals en theatershows. Met het fanfareorkest zingt hij eigen repertoire en covers van onder anderen André Hazes.

Kaarten zijn voor het concert zijn te koop via www.demeenthe.nl

Kop van Overijssel