De aanleg van het fietspad in Giethoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanleg van het fietspad in Giethoorn. © Wilbert Bijzitter

Fietsen over een pad van 220.000 hergebruikte bierglazen in Giethoorn

Hier moet ie komen, het fietspad van gerecycled plastic, de PlasticRoad-proef die twee maanden geleden ook in Zwolle werd aangelegd. Over een lengte van dertig meter, recht voor de deur van het casino aan de Beulakerweg in Giethoorn.

,,In Giethoorn is de ondergrond zettingsgevoelig, dat is een verschil met de test in Zwolle en ook een onderdeel dat we willen testen’’, vertelt Kirsten de Graaf, woordvoerder van wegenbouwer KWS. ,,Hoe ‘gedraagt’ de PlasticRoad zich op een dergelijke ondergrond. Daarnaast is het niet in stedelijk gebied, zoals in Zwolle. We willen samen met Wavin, Total, de provincie en de gemeente de PlasticRoad onder verschillende omstandigheden testen. Deze evaluatie van beide pilots geeft ons straks waardevolle inzichten voor de verdere doorontwikkeling van het product en de toepasbaarheid ervan in de openbare ruimte.”

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Kop van Overijssel