Volledig scherm
PREMIUM
Na de uitbreiding ziet kerkgebouw De Rank er zo uit. © artec archtecten

Forse uitbreiding Staphorster kerkgebouw De Rank

De Rank, het kerkgebouw van de hervormde gemeente aan de Ebbinge Wubbenlaan in Staphorst, wordt fors vergroot. Aan de achterzijde van het nu 570 vierkante meter omvattende kerkgebouw wordt een uitbreiding van 250 vierkante meter gerealiseerd. 

De nieuwbouw zorgt voor een grotere capaciteit van de kerkzaal (van 240 naar 310 personen) en is bedoeld om ruimte te creëren voor allerlei activiteiten. Maar er komt ook een keuken en een kantoor voor de nieuwe dominee Desirée Prins, de eerste vrouwelijke predikant in Staphorst.  De Rank is gebouwd in 2002, toen de hervormde gemeente 600 leden telde. Dat aantal is ondertussen verdubbeld. Volgens kerkrentmeester Harry Brakke was er de afgelopen jaren veel verloop vanuit andere kerken in de buurt naar De Rank. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Kop van Overijssel