Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Foutief gebruik van gordel verraadt illegale Jemenieten in auto van man (20) uit Steenwijkerwold

Een man uit Steenwijkerwold is woensdagmiddag tegen de lamp gelopen bij een verkeerscontrole. De 20-jarige inwoner van Steenwijkerwold vervoerde twee mannen uit Jemen. Zij bleken illegaal in Nederland te verblijven.

Agenten zagen gisteren tegen 14.00 uur een auto rijden op de A32 bij Leeuwarden. De auto trok de aandacht omdat één van de drie inzittenden de autogordel foutief gebruikte. Bovendien bleek uit de politiesystemen dat de eigenaar van de auto niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De agenten besloten de auto ter controle een stopteken te geven en te controleren op een parkeerplaats.

Bij de controle verklaarde de bestuurder dat hij geen rijbewijs bij zich had. Hij overhandigde een ander document waaruit bleek dat hij 20 jaar oud is en in Steenwijkerwold woont. Hij was ook de eigenaar van de auto en na een snelle check in het politiesysteem kwam naar voren dat hij inderdaad geen rijbewijs heeft. De inwoner van Steenwijkerwold kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Hij moest zijn auto laten staan. 

Vreemdelingendocument

De andere twee inzittenden werden ook gecontroleerd. De twee mannen gaven de agenten twee Nederlandse vreemdelingendocumenten. De mannen hebben de Jemenitische nationaliteit en zijn 29 en 30 jaar. De documenten waren niet meer geldig en de mannen stonden geregistreerd als ‘verwijderbaar vreemdeling’. De mannen werden daarom opgepakt en overgedragen aan de afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie.

Kop van Overijssel