Chefkok Martin Veenstra is bezig met het laatste avondmaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Chefkok Martin Veenstra is bezig met het laatste avondmaal. © Wilbert Bijzitter

Galgenmaal met alles wat de chef nog in voorraad heeft voor gasten restaurant De Bovenmeester in Steenwijk

Nog een keer draaiden de keukenbrigade en de bediening van De Bovenmeester op volle toeren. Zoals alle restaurants in ons land, sluit ook de eetgelegenheid in het voormalige schoolgebouw aan de Woldpoort in Steenwijk tijdelijk de deuren.

 1. Miljoenen steun ligt klaar voor toerisme in Steenwijkerland
  PREMIUM

  Miljoenen steun ligt klaar voor toerisme in Steenwij­ker­land

  Glimmend van trots liet de gemeente Steenwijkerland deze week weten dat Regio Zwolle in totaal 3,75 miljoen klaar legt voor twee projecten op het gebied van toerisme. De provincie Overijssel heeft 4 miljoen euro toegezegd en hetzelfde bedrag is door de gemeente opzij gezet. Steenwijkerland investeert al dat geld voor een flinke oppepper van het NS-station in Steenwijk en in Ossenzijl komt een European Wetland Center .
 2. Staatsbosbeheer maakt zich op voor grote drukte: 'Waar mensen coronaregels niet naleven, wordt ingegrepen’
  PREMIUM
  poll

  Staatsbos­be­heer maakt zich op voor grote drukte: 'Waar mensen coronare­gels niet naleven, wordt ingegrepen’

  Spitsuur dreigt in de Oost-Nederlandse bossen en heides, komend weekend. De combinatie van herfstvakantie, prima weer, mooie herfstbossen en de nieuwe coronamaatregelen drijft mensen massaal de natuur in, verwachten Staatsbosbeheer en Geldersch Landschap & Kasteelen. Preventief afsluiten van drukke plekken gebeurt niet, maar éénrichtingsverkeer op drukke plekken kan wel. ,,Mensen moeten vooral hun gezond verstand gebruiken.’’

Kop van Overijssel