Volledig scherm
PREMIUM
Boeren uit Steenwijk die deelnamen aan het protest bij het provinciehuis in Zwolle, krijgen nu een steuntje in de rug van de gemeenteraad van Steenwijkerland. © Wilbert Bijzitter

Gedwongen verplaatsing boerenbedrijf om stikstofreductie ‘onbespreekbaar’ in Steenwijkerland

Het is voor een meerderheid van de gemeenteraad van Steenwijkerland ‘onbespreekbaar dat agrarisch ondernemers gedwongen hun bedrijf zouden moeten verplaatsten ten behoeve van stikstofreductie wetgeving’. 

Op voordracht van Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) en mede-indieners CDA, ChristenUnie en BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland (BGL) spreekt de gemeenteraad in een motie haar steun en waardering uit voor het werk van alle boeren in de gemeente. ,,Wij zien met hoeveel passie zij bezig zijn met het produceren van voedsel, het onderhouden van de natuur én hoeveel liefde zij hebben voor hun vak én dieren”, verwoordde Ronnie Lassche de steunbetuiging van de raad. 

 1. Geld is er voldoende voor schaatsklassiekers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Geld is er voldoende voor schaats­klas­sie­kers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Het moet eerst gaan vriezen dat het kraakt, maar dan kunnen de organisatoren van grote schaatswedstrijden in de Kop van Overijssel met een gerust hart hun evenement organiseren. De provincie Overijssel heeft besloten bekende evenementen zoals de Overijsselse Merentocht, de Hollands Venetiëtocht en een mogelijk NK op natuurijs, ook de komende jaren financieel te ondersteunen en trekt hiervoor 340.000 euro uit.
 2. Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt
  video

  Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt

  De politie heeft vandaag drie No Surrender-leden opgepakt. De drie mannen, uit Noordwolde en Vledder, worden verdacht van het helen en omkatten van zo’n vijftig gestolen voertuigen. De arrestaties zijn onderdeel van een groot politieonderzoek, waarbij vanmorgen invallen zijn gedaan in vijf panden in Noordwolde, Steenwijk en Vledder. Bij een autobedrijf in Steenwijk werd de handelsvoorraad in beslag genomen.

Kop van Overijssel