Boeren uit Steenwijk die deelnamen aan het protest bij het provinciehuis in Zwolle, krijgen nu een steuntje in de rug van de gemeenteraad van Steenwijkerland.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren uit Steenwijk die deelnamen aan het protest bij het provinciehuis in Zwolle, krijgen nu een steuntje in de rug van de gemeenteraad van Steenwijkerland. © Wilbert Bijzitter

Gedwongen verplaatsing boerenbedrijf om stikstofreductie ‘onbespreekbaar’ in Steenwijkerland

Het is voor een meerderheid van de gemeenteraad van Steenwijkerland ‘onbespreekbaar dat agrarisch ondernemers gedwongen hun bedrijf zouden moeten verplaatsten ten behoeve van stikstofreductie wetgeving’. 

Op voordracht van Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) en mede-indieners CDA, ChristenUnie en BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland (BGL) spreekt de gemeenteraad in een motie haar steun en waardering uit voor het werk van alle boeren in de gemeente. ,,Wij zien met hoeveel passie zij bezig zijn met het produceren van voedsel, het onderhouden van de natuur én hoeveel liefde zij hebben voor hun vak én dieren”, verwoordde Ronnie Lassche de steunbetuiging van de raad. 

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel