Volledig scherm
vv © vv scheerwolde

Geen bekervoetbal voor vv Scheerwolde: indeling te zwaar

updateAan het begin van het seizoen geen bekervoetbal voor Voetbalvereniging Scheerwolde. Het bestuur heeft het eerste elftal afgemeld bij de KNVB omdat men vreest voor enkele afstraffingen vanwege het niveauverschil met de tegenstanders.

De zondag vijfdeklasser was bij de loting gekoppeld aan twee streekgenoten, derdeklasser Oldemarkt en vierdeklasser Steenwijkerwold met als derde tegenstander nog een derdeklasser, het Friese Mildam.  ,,En dan zijn dat ook nog eens ploegen die afgelopen seizoen bovenin meedraaiden en wij aardig onderin. Dat is een te groot niveauverschil’’, zegt voorzitter Rob Mulder van de kleine dorpsclub. Die kon overigens terugkijken op een nog niet eens zo gek seizoen. Scheerwolde eindigde in de vijfde klasse op de tiende plaats (van veertien clubs) met 29 punten uit 26 wedstrijden.

Toch had Scheerwolde weinig zin in de bekerduels. Volgens de voorzitter zitten noch Scheerwolde noch de tegenstanders te wachten op dit soort wedstrijden van kat en muis en hoog uitvallende uitslagen. ,,Dat willen wij onze spelers niet aandoen. Er zit ook geen enkele uitdaging in dit soort wedstrijden’’ , stelt Mulder. 

Na het bekend worden van de indeling heeft het bestuur van VV Scheerwolde de KNVB nog wel verzocht om te worden ingedeeld in een andere (lees: lichtere) bekerpoule. Dat werd niet gehonoreerd. Daarop is het besluit genomen om niet aan de bekerwedstrijden deel te nemen. ,,Of dat leidt tot sancties? Ik durf het nog niet te zeggen maar het kan maar zo. Dat nemen we dan voor lief’’, aldus Mulder. ,,Het is in ieder geval beter dan een paar oorwassingen.’’ 

Scheerwolde gaat op de data dat de bekerwedstrijden waren gepland op zoek naar oefenwedstrijden tegen teams van een meer gelijkwaardig niveau.

Kop van Overijssel