Volledig scherm
Er is begonnen met de verharding van het evenemententerrein in Nijeveen. © Wilbert Bijzitter

Geen modder meer bij evenementen in Nijeveen

Bezoekers van evenementen in Nijeveen hoeven niet meer bang te zijn voor natte voeten en door de modder aangetaste schoenen. Het dorp krijgt een verhard evenemententerrein. 

De gemeente Meppel en de provincie Drenthe dragen samen 200.000 euro bij. De resterende 50.000 euro is op inventieve wijze in het dorp bijeen gescharreld door onder meer vrijwilligerswerk en sponsoring van materialen door plaatselijke bedrijven. Met de aanleg is deze week begonnen. Het grasland wordt voorzien van bestrating, die tevens kan dienen als parkeerruimte voor de kerk en sporthal. Oo de verlichting wordt aangepakt.

 1. Transgenderpastor Jolanda: de man die als vrouw God niet wilde kwijtraken
  PREMIUM
  video

  Transgen­der­pas­tor Jolanda: de man die als vrouw God niet wilde kwijtraken

  Op het dieptepunt van haar leven werd ze schriftelijk doodverklaard door familieleden. Want een man die als vrouw verder wil, dat bestond niet in het streng gereformeerde milieu waarin ze opgroeide. Inmiddels is Jolanda Molenaar (64) geworden wie ze wil zijn mét behoud van haar geloof. Ze staat als lekenvoorganger op de kansel in haar woonplaats Steenwijk en studeert theologie met als doel de eerste transgenderpastor te worden. ,,Ik wil een rolmodel zijn.”
 2. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
  PREMIUM
  video

  Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

  Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Kop van Overijssel