De gemeenteraad van Meppel komt voorlopig niet bijeen.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Meppel komt voorlopig niet bijeen. © gemeente meppel

Gemeenteraad Meppel vergadert niet

De acht fractievoorzitters en de Meppeler burgemeester Richard Korteland hebben samen besloten de raadsvergadering van donderdag niet door te laten gaan. Ook de volgende bijeenkomst op 2 april is geschrapt.

,,Het blijven functioneren van de democratie is een belangrijk uitgangspunt voor de fractievoorzitters. Daarom zal voor later geplande raadsvergaderingen gekeken worden op welke wijze deze door kunnen gaan. Vanzelfsprekend  zonder publiek, maar wel met een live-uitzending’’, aldus een woordvoerder van de gemeente Meppel. 

Naar verwachting zullen alleen maar strikt noodzakelijke besluiten gevraagd worden van de raad tijdens deze periode. ,,In de huidige situatie zal een aanzienlijk aantal onderwerpen waarschijnlijk niet aan de raad voorgelegd worden. Deze  zullen na de periode van bijzondere maatregelen worden behandeld. Ook dit zal nader besproken worden in de komende tijd’’, aldus de woordvoerder.

Overleg

Tijdens een ingelast overleg  zijn de acht fractievoorzitters door burgemeester Korteland bijgepraat over de laatste stand van zaken met betrekking tot de maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Volgens de woordvoerder is burgemeester Korteland ingegaan op de werking van de gemeentelijke organisatie op dit moment met vragen als:  hoe ziet de crisisbestrijding eruit,  welke diensten voor inwoners gaan door en wat betekent dit voor de medewerkers. ,,En de  fractievoorzitters zijn bijgepraat over de maatschappelijke effecten van de maatregelen en de signalen die hij krijgt van inwoners en bedrijven.’’

Kop van Overijssel