Volledig scherm
Mustafa Saymak valt in tegen Sparta Rotterdam. Hij keerde terug op het oude nest na een avontuur in Turkije. © BSR Agency

Gemist? PEC Zwolle pakt punt, dierenactivisten verstoren rit Marc Houtzager uit Rouveen

Jouw regionieuws gemist?Op deze warme dag even geen nieuws gevolgd? Geen probleem. Wij hebben het belangrijkste nieuws uit Oost-Nederland voor je op een rijtje gezet.

Punt - PEC Zwolle is van de nul af. De ploeg van trainer John Stegeman pakte een punt tegen Sparta Rotterdam. De teruggekeerde Mustafa Saymak viel in de tweede helft in bij de Zwollenaren.

Dierenactivisten - De rit van Marc Houtzager op het EK paardensport in Rotterdam werd vanmiddag verstoord door dierenactivisten. Twee mensen liepen de bak in. Houtzager werd uiteindelijk achtste op het EK.

Reizigersrecord - De NS verwacht komende maand een reizigersrecord. Om alles in goede banen te leiden neemt het vervoersbedrijf maatregelen.

N50 - De N50 tussen Emmeloord en Ens was vandaag het toneel van een triathlon. Ruim duizend deelnemers zoefden over het asfalt. Op de ingestelde omleidingsroute gebeurde een ongeluk met drie gewonden, hetgeen leidde tot een verkeersopstopping in de Noordoostpolder.

Verkeersdode - Een 69-jarige vrouw uit Hoevelaken kwam vandaag om het leven in Leusden. Ze kwam op haar elektrische fiets in botsing met een auto. Reanimatie mocht niet meer baten. 

Premium-verhaal van de dag

Meervallen - De een na de andere joekel van een meerval wordt in Oost-Nederland gevangen. Volgens de directeur van Sportvisserij Oost-Nederland zijn er drie oorzaken dat de meerval zich ineens laat zien.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Kop van Overijssel