Volledig scherm
De lijnbus van Syntus Gelderland botste vanmorgen op een vrachtwagen op de A28 bij Hattemerbroek. Filmende automobilisten werden op de bon geslingerd. © Stefan Verkerk

Gemist? Wonen in Gelderland in trek bij Randstedelingen en filmende automobilisten op A28 beboet

Jouw regionieuws gemist?Het nieuws uit Oost-Nederland vandaag niet kunnen volgen? Wij hebben het belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Verhuizing - Mensen uit de Randstad komen massaal in Gelderland wonen. Vooral  Arnhem, Apeldoorn, Ede en Zutphen zijn populair.

Droogte - De droogte van de zomer trekt door naar de winter. En dat brengt nogal wat gevaren met zich mee. Zo is er een grotere kans op verzakkingen en schaarste van landbouwproducten.

A28 - Filmende automobilisten werden vandaag op de bon geslingerd op de A28 bij Hattemerbroek. Een lijnbus kwam daar vanmorgen in botsing met een vrachtwagen.

Mensensmokkel - Het OM wil een Britse piloot achter de tralies voor mensensmokkel vanaf vliegveld Teuge. Hij zou 15 Albanezen, waaronder drie kinderen, naar Engeland hebben willen smokkelen.

Oorzaak - De oorzaak van de brand bij de Karwei in Apeldoorn zal altijd een vraagteken blijven. Het pand was dusdanig verwoest dat de oorzaak niet meer kon worden achterhaald.

DeSeizoenen -  Zorgondernemer Loek Winter ligt onder vuur. Er is een onderzoek ingesteld naar het wegsluizen van geld bij zorginstelling DeSeizoenen. De instelling heeft vestigingen in onder meer Zutphen, Loenen en Olst.

Premium-verhaal van de dag

Jaap Stam - De handen van voormalig international Jaap Stam jeuken. De Kampenaar wil het trainersvak weer oppakken.

Kop van Overijssel