Volledig scherm
PREMIUM
De laad- en loswal bij de molen op de voorgrond. De grond er achter aan de Deukten is door de gemeente aangekocht en biedt de mogelijk voor het aanleggen van een verbindingsweg tussen het noordelijk (boven) en zuidelijk deel van het dorp. De weg zou ook voordelen bieden voor het verkeer naar de laad- en loswal en het herstelplan voor de molen. © Wilbert Bijzitter

Geruchten over aanleg nieuwe weg in Giethoorn ontzenuwd

Er zijn op dit moment geen plannen om in Giethoorn de laad- en loswal aan de Kerkweg op een andere manier te ontsluiten dan nu het geval is. Dat zou kunnen door achter de molen aan de Kerkweg een weg aan te leggen tussen het noordelijk en zuidelijk deel van het waterdorp, zoals in het verleden al eens is geopperd.

Omgevingsregisseur Bert Kleen, die betrokken is bij allerlei plannen voor Giethoorn, ontkent de geruchten over een nieuwe weg stellig. Die doken op in Giethoorn naar aanleiding van een bijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan voor de veelbesproken loswal. ,,Nadat al eerder gesprekken aan de keukentafel zijn gevoerd met de directe omwonenden, hebben we nu een bijeenkomst gehouden waar vijftien tot twintig gebruikers van de loswal bij aanwezig waren. Met een nieuw bestemmingsplan willen we het laden en lossen aan de Kerkweg formaliseren. De gemeente heeft de molen gekocht en haalt de woonbestemming eraf, waardoor een belangrijk struikelblok is weggenomen’’, zegt Kleen. ,,Maar er is niet gesproken over een nieuwe weg.’’ Dat die er in de toekomst ooit zou kunnen komen, ontkent hij niet.

Kop van Overijssel