Volledig scherm
Vorig jaar won sprinter Dylan Groenewegen het Spektakel van Steenwijk © Wilbert Bijzitter

‘Geruchten over het stoppen van Wielerspektakel Steenwijk zijn onjuist’

Ook dit jaar rijdt na de Tour de France een peloton profwielrenners door de straten van Steenwijk. Dat is dan voor de 52ste keer dat het Wielerspektakel plaats heeft.

Vice-voorzitter Meine Seinen van het organiserende comité ontzenuwt berichten dat het gedaan is met de wielerkoers.  ,,Er gaan de laatste tijd wat geruchten door het stadje dat we ermee stoppen, maar niets is minder waar.’’ Seinen geeft aan dat de bestuurders afgelopen week voor het eerst bijeen geweest om te praten over het evenement. Daarbij is ook de datum vastgesteld. ,,Het wielerfeest wordt andermaal gehouden op een dinsdag, en wel dinsdag 6 augustus.’’

Vorig jaar was er naast de koers voor professionals ook een prominentenrace achter derny’s. ,,Wat we dit jaar precies gaan doen weten we nog niet. Uiteraard zal een koers voor profs de hoofdmoot vormen. Het is nog even afwachten of er een dames- of amateurwedstrijd bij komt.’’  

Vorig jaar won topsprinter Dylan Groenewegen het Wielerspektakel van Steenwijk. Het jaar daarvoor werd de gouden editie  gewonnen door Tom Dumoulin, die eerder in het seizoen de Giro d’Italia had gewonnen.  Ook dit jaar zet het comité weer in op het aantrekken van enkele renners die succesvol zijn in de grote internationale wielerronden.

  1. Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneperveen
    PREMIUM

    Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneper­veen

    Met hun droge worsten, hun kant-en-klaarmaaltijden en hun hamsoorten gooiden de slagers en worstenmakers van Slagerij Lantinga uit Wanneperveen en Meppel zulke hoge ogen bij de Europese slagersvakwedstrijden van La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, dat ze zich nu Nationaal Kampioen van Nederland mogen noemen. ,,Het is de Champions League van de slagersvakwedstrijden", zegt een trotse Bert-Jan Lantinga, eigenaar van de slagerij.

Kop van Overijssel