Volledig scherm
Vorig jaar won sprinter Dylan Groenewegen het Spektakel van Steenwijk © Wilbert Bijzitter

‘Geruchten over het stoppen van Wielerspektakel Steenwijk zijn onjuist’

Ook dit jaar rijdt na de Tour de France een peloton profwielrenners door de straten van Steenwijk. Dat is dan voor de 52ste keer dat het Wielerspektakel plaats heeft.

Vice-voorzitter Meine Seinen van het organiserende comité ontzenuwt berichten dat het gedaan is met de wielerkoers.  ,,Er gaan de laatste tijd wat geruchten door het stadje dat we ermee stoppen, maar niets is minder waar.’’ Seinen geeft aan dat de bestuurders afgelopen week voor het eerst bijeen geweest om te praten over het evenement. Daarbij is ook de datum vastgesteld. ,,Het wielerfeest wordt andermaal gehouden op een dinsdag, en wel dinsdag 6 augustus.’’

Vorig jaar was er naast de koers voor professionals ook een prominentenrace achter derny’s. ,,Wat we dit jaar precies gaan doen weten we nog niet. Uiteraard zal een koers voor profs de hoofdmoot vormen. Het is nog even afwachten of er een dames- of amateurwedstrijd bij komt.’’  

Vorig jaar won topsprinter Dylan Groenewegen het Wielerspektakel van Steenwijk. Het jaar daarvoor werd de gouden editie  gewonnen door Tom Dumoulin, die eerder in het seizoen de Giro d’Italia had gewonnen.  Ook dit jaar zet het comité weer in op het aantrekken van enkele renners die succesvol zijn in de grote internationale wielerronden.

  1. Bouwsector bereidt groot stikstof-protest voor en dreigt met Malieveld: 'Het is ons menens’
    PREMIUM

    Bouwsector bereidt groot stik­stof-pro­test voor en dreigt met Malieveld: 'Het is ons menens’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo'n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.

Kop van Overijssel