Bewoners Paula en Erwin samen met fotografe Mirjam Lensink en textielkunstenaar Antoinette Versteeg in de werkruimte van fotograaf Mirjam.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners Paula en Erwin samen met fotografe Mirjam Lensink en textielkunstenaar Antoinette Versteeg in de werkruimte van fotograaf Mirjam. © Pedro Sluiter Foto

Gesloten school in Steenwijkerwold krijgt razendsnel nieuwe invulling: ‘Heel blij mee’

De Woldschool in Steenwijkerwold heeft razendsnel een nieuwe bestemming gekregen. Kunstenaars en creatievelingen hebben er hun werkplek van gemaakt, terwijl er ook drie mensen wonen. ,,Voor nu is dit een goede oplossing", vinden ze allemaal. 

 1. csv Apeldoorn bekert verder, tiental DVS houdt SV Urk op een gelijkspel en HHC krijgt flinke dreun van Katwijk

  csv Apeldoorn bekert verder, tiental DVS houdt SV Urk op een gelijkspel en HHC krijgt flinke dreun van Katwijk

  Wilde HHC Hardenberg in het restant van dit seizoen nog een serieuze rol spelen in de titelstrijd, dan had de thuiswedstrijd tegen Katwijk gewonnen moeten worden. De ploeg van trainer Pascal Diender moest echter een flinke domper slikken. SV Urk zal eveneens balen van het behaalde resultaat, terwijl VVOG met een punt weinig opschiet. Berkum en csv Apeldoorn plaatsten zich voor de halve finale van de districtsbeker.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.