Volledig scherm
Blokzijl verkeert van donderdag tot en met zaterdag in winterse sferen. © eigen foto

Gevels Blokzijl in het licht tijdens eerste winterfair

De gevels van de oude koopmanshuizen rond de havenkolk in Blokzijl baden tijdens de dit weekeinde te houden winterfair in het licht. 

Daar zorgen Berry van Egten en Ellen Goulmy voor. Ze hebben mei van dit jaar met hun bedrijf Berlux Lichtarchitectuur een pand aan de Bierkade betrokken. Het lichtontwerpbureau bestaat al sinds 1993 en houdt zich bezig met lichtontwerp, lichtadvies en lichtkunst. Berlux is onder meer betrokken is bij het Amsterdamse Light Festival. Maar voor een kwart van de opdrachten is Berlux actief in het buitenland, in landen zoals Dubai, Abu Dhabi en Quatar. Tijdens de eerste wintermarkt in Blokzijl laten Berry van Egten en Ellen Goulmy aan hun plaatsgenoten en bezoekers zien wat ze doen.

Drie dagen

De Blokzieliger winterfair duurt maar liefst drie dagen, van 6 tot en met 8 december. Het is een initiatief van Mariejanne en Johan Schoppert, die in de Brouwerstraat hun winkels Yep! Cadeau & Zo en Yep! Lekker en Leuk hebben. Ze krijgen hulp van andere ondernemers in het stadje. 

De markt bestaat uit enkele tientallen kramen en houten chalets rond de Havenkolk. Het aanbod bestaat uit onder meer kleding, sieraden, woonaccessoires, brocante en diverse proeverijen. Verder zijn er muzikale optredens, kinderactiviteiten en fotoshoots die passen bij de tijd van het jaar. Als extra attractie zorgt een sneeuwkanon voor winterse sferen.

Donderdag en vrijdag kan men er terecht tussen 14.00 en 21.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur.

Kop van Overijssel