Volledig scherm
Ter illustratie. De aanleg van glasvezel. © anp

Glasvezel in buitengebied Kampen en Kop van Overijssel wordt duurder

KAMPEN/KOP VAN OVERIJSSEL - Inwoners van het buitengebieden in Kampen en de Kop van Overijssel die glasvezel willen, moeten dieper in de buidel tasten. Dat verwacht Arnita van der Weerd, voorzitter van Stichting IJsseldelta Glasvezel Buitengebied. Reden zijn problemen bij investeerder Communication Infrastructure Fund (CIF).

Diverse projecten in Oost-Nederland zijn al vertraagd. CIF zegt niet kostendekkend te kunnen werken. Het bedrijf stelde glasvezel te kunnen aanleggen voor 9,95 euro per maand, exclusief het abonnement. De prijs kwam mede tot stand door de ervaring die CIF heeft in het westen en midden van Nederland. Maar de praktijk leert dat in het oosten de huizen verder van elkaar af liggen en de aansluitkosten hoger zijn.

,,Je kunt op de klompen aanvoelen dat er iets gaat veranderen", aldus Van der Weerd. ,,Het wordt steeds duidelijker dan aanleggen voor een tientje niet kan." Voor haar is het nog onduidelijk hoeveel de prijs stijgt. Op 6 maart heeft de stichting overleg met CIF.

Kop van Overijssel