Eind dit jaar begint de aanleg van het glasvezelnetwerk in IJhorst en Rouveen.
Volledig scherm
Eind dit jaar begint de aanleg van het glasvezelnetwerk in IJhorst en Rouveen. © ANP XTRA

Glasvezel voor inwoners IJhorst, Rouveen en Nijeveen

De uitrol van het glasvezelnetwerk in de Kop van Overijssel  gaat verder. De campagne Glasvezel Buitenaf heeft voldoende aanmeldingen opgeleverd om in IJhorst, Rouveen en de linten rond Nijeveen glasvezel te kunnen aanleggen. 

,,De aannemer gaat nu aan de slag met de planning voor de voorbereiding en start aanleg. De verwachting is dat dit in de tweede helft van 2020 gestart gaat worden. Zodra hier meer informatie over is zullen bewoners geïnformeerd worden’’, meldt Bert Meijerink, directeur van Rendo Buitenaf BV.

De afgelopen maanden is er volop campagne gevoerd  om  te komen tot een aanmelding van minimaal 35 procent van alle adressen. De lokale verkopers en ambassadeurs hebben alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel voor de toekomst. Uiteindelijk is de vereiste 35 procent  ruimschoots gehaald in IJhorst, Rouveen en Nijeveen. 

Zwartewaterland

Glasvezel Buitenaf en Rendo Buitenaf zijn op dit moment met de gemeente Zwartewaterland in overleg om op korte termijn in Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden een glasvezelcampagne te starten.

Kop van Overijssel