Een glimlach op de gezichten van vice-voorzitter van de bibliotheek Rieneke Zijlstra (links) en wethouder Trijn Jongman van de gemeente Steenwijkerland: de drie bibliotheken in Sint Jansklooster, Giethoorn en Steenwijkerwold blijven vooralsnog open.
Volledig scherm
PREMIUM
Een glimlach op de gezichten van vice-voorzitter van de bibliotheek Rieneke Zijlstra (links) en wethouder Trijn Jongman van de gemeente Steenwijkerland: de drie bibliotheken in Sint Jansklooster, Giethoorn en Steenwijkerwold blijven vooralsnog open. © Wilbert Bijzitter

Goed nieuws voor de biebliefhebber: locaties Sint Jansklooster, Steenwijkerwold en Giethoorn blijven open

Het hoge woord is eruit: de plannen om in 2021 drie bibliotheken te sluiten in Steenwijkerwold, Sint Jansklooster en Giethoorn zijn van tafel. Dat is het eerste resultaat van gesprekken tussen het bibliotheekbestuur en de gemeente Steenwijkerland. Ondertussen wordt er druk nagedacht over wat er dan wél gaat veranderen.

0 reacties

 1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  11

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.
 2. Justitie wil geld zien van vermeende leiders drugslab-bende uit Deventer en Zwolle
  PREMIUM

  Justitie wil geld zien van vermeende leiders drugslab-ben­de uit Deventer en Zwolle

  De drie vermeende leiders van een drugslab-bende die opereerde in Oost- en Noord- Nederland moeten hun criminele winsten terugbetalen, als het aan justitie ligt. Het gaat om Tonie M. (34) uit Deventer, Danny H. (33) uit Zwolle en Frank S. (32) uit Rheden. Zij zouden de kopstukken zijn van een groep van dertien mannen die zich bezighielden met de productie van amfetamine of de voorbereiding daarvan in Deventer, Didam, Borculo, Ede en het Groningse Wildervank.

Kop van Overijssel