Het inkomen van de rietsnijders in de Kop van Overijssel staat onder druk door de lagere vergoedingen voor met name veenmosrietland.
Volledig scherm
PREMIUM
Het inkomen van de rietsnijders in de Kop van Overijssel staat onder druk door de lagere vergoedingen voor met name veenmosrietland. © anp / koen suyk

Halvering vergoeding rietsnijders is doodsteek voor Weerribben-Wieden

Als de rietsnijders in de Kop van Overijssel het hoofd boven water willen houden, moet de provinciale politiek met geld over de brug komen. En die bereidheid lijkt er te zijn, zo bleek deze week tijdens de vergadering van Provinciale Staten. Hoewel de rietsnijders binnenkort weer aan het werk moeten, kan het nog wel even duren voordat ze duidelijkheid hebben.

 1. Hun subsidie wordt gehalveerd, maar rietteler-familie De Dood laat zich niet kisten
  Play
  PREMIUM
  video

  Hun subsidie wordt gehalveerd, maar rietteler-familie De Dood laat zich niet kisten

  Johan en Yfke de Dood hebben samen hun riettelersbedrijf aan de Rietweg in Nederland, gemeente Steenwijkerland. Al zeven generaties is het riet door hun familie geteeld. De subsidie voor het beheer van het 32 hectare grote gebied wordt gehalveerd, dat baart hun grote zorgen. Vandaar dat ze hun deuren open zetten om iedereen te kunnen laten zien wat zij doen voor dat subsidiegeld. In de hoop het tij te keren.

Kop van Overijssel