Wethouder Harrie Rietman neemt de app paal bij de Sint Stephanus parochie aan het Eiland in gebruik.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Harrie Rietman neemt de app paal bij de Sint Stephanus parochie aan het Eiland in gebruik. © Wilbert Bijzitter

Hasselt haalt bedevaartsverleden dichterbij met palen en poëzie

In Hasselt zijn vandaag nieuwe palen en borden onthuld, die het verleden als Bedevaartsoord  zichtbaar en beleefbaar maken voor inwoners en toeristen. En passant is het Hanzestadje hiermee een wandelroute rijker. Op acht locaties, zeven in Hasselt, één in Zwartewaterklooster, kunnen passanten met behulp van hun smartphone historische verbeeldingen en verhalen tot zich nemen. 

1 reactie

 • Albertine Brinkman

  3 maanden geleden
  Ontzettend jammer dat initiatiefnemer en de man die het meeste werk gedaan heeft voor dit idee, Henk Dekker van de gemeente Zwartewaterland, nergens genoemd wordt in dit artikel!!
 1. Justitie wil geld zien van vermeende leiders drugslab-bende uit Deventer en Zwolle
  PREMIUM

  Justitie wil geld zien van vermeende leiders drugslab-ben­de uit Deventer en Zwolle

  De drie vermeende leiders van een drugslab-bende die opereerde in Oost- en Noord- Nederland moeten hun criminele winsten terugbetalen, als het aan justitie ligt. Het gaat om Tonie M. (34) uit Deventer, Danny H. (33) uit Zwolle en Frank S. (32) uit Rheden. Zij zouden de kopstukken zijn van een groep van dertien mannen die zich bezighielden met de productie van amfetamine of de voorbereiding daarvan in Deventer, Didam, Borculo, Ede en het Groningse Wildervank.
 2. KAART | Daling van het aantal coronabesmettingen blijft doorzetten: bijna weer op het niveau van voor vierde golf
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Daling van het aantal coronabe­smet­tin­gen blijft doorzetten: bijna weer op het niveau van voor vierde golf

  De daling van het aantal positieve coronatesten zet door. 141 mensen testen in de regio's Noord en Oost Gelderland, IJsselland en Flevoland positief. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen er 153 mensen besmet bleken met corona. Geen grote uitschieters vandaag. Nunspeet scoort nog steeds aan de hogere kant in de regio, en laat net weer een paar meer besmettingen zien.

Kop van Overijssel