Het huurhuisje van Bert uit Giethoorn gaat na zijn dood naar vluchtelingen: ‘Maar voel me nog kiplekker’

VIDEOAls Bert Analbers uit Giethoorn komt te overlijden, of als hij er eerder uit gaat, moet zijn huurhuis naar vluchtelingen gaan. Ook schenkt hij zijn huisraad aan degene die dan in het huisje aan de Sportlaan komt te wonen. Woningcorporatie Wetland Wonen omarmt het hartverwarmende idee van de 75-jarige Gieterse. 

7 reacties

 • Jos Thomassen

  11 maanden geleden
  Wat een heerlijk mens ! Ik hoop dat u 100 wordt.
 • Henk Jonkman

  1 jaar geleden
  Goed om te lezen dat er mensen met een hart zijn die er nog voor durven uitkomen dat ze uit een rood nest stammen, zonder angst voor de brallende, zelfzuchtige en zich rechts noemende zelfkant van Nederland. Wij zijn dermate verwend door het toegeven aan onze eigen hebzucht en egocentrisch denken dat we ons niet meer willen verplaatsen in mensen die nooit een goed leven hebben gekend. Het al genoemde geboorterecht is een toeval en schept geen verplichtingen aan anderen; mens zijn is een plicht.
 • Mathot

  1 jaar geleden
  Wij wonen in die buurt. Ik zie liever iemand uit Giethoorn daar wonen. Kan een huurder zo maar bepalen wie de volgende huurder is?
 • Hans van de Laan

  1 jaar geleden
  Hartstikke gek...ik hoop dat je de 100 aantikt. Succes buurtbewoners.......
 • M Bakker

  1 jaar geleden
  Als vader van drie kinderen zeg ik. Mooi gebaar Bert Analbers. ondanks onze eigen problemen rondom huisvesting, woningbouw/verhuur. vind ik het mooi om te zien dat jij aan mensen denk die nog minder hebben. dan de tekorten die wij denken te hebben. in een welvaart die wij als een standaart aannemen en in naam van ons geboorterecht toe eigenen.