Piet van Schendel ligt met zijn historisch vrachtschip net buiten Steenwijk, maar had twee jaar lang een ligplaats in de haven van Steenwijk. Recent bleek die illegaal te zijn en werd hij gesommeerd te vertrekken. ,,Ik had een toezegging dat ik daar mocht liggen", zegt Van Schendel.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet van Schendel ligt met zijn historisch vrachtschip net buiten Steenwijk, maar had twee jaar lang een ligplaats in de haven van Steenwijk. Recent bleek die illegaal te zijn en werd hij gesommeerd te vertrekken. ,,Ik had een toezegging dat ik daar mocht liggen", zegt Van Schendel. © Wilbert Bijzitter

Historisch binnenvaartschip lag twee jaar in Steenwijker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestemming’

Officieel is hij inwoner van Steenwijkerland, maar echt welkom voelt Piet van Schendel zich niet meer. De schipper en eigenaar van het historische binnenvaartschip Disponibel lag twee jaar lang met zijn schip in de haven van Steenwijk, maar moest ruim een maand geleden onder dwang de haven verlaten. Nu ligt hij met zijn schip in de Weerribben: ,,Ik ga waar de wind waait.”

Op een vrijdagavond, zo'n twee maanden geleden, stormen er ineens drie mannen het dek van binnenvaartschip Disponibel op. Er wordt hard op de deur geklopt en als Piet van Schendel de deur open doet, wordt hij direct aan een kruisverhoor onderworpen door de - naar later blijkt - gemeentelijke handhavers.

  1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
    PREMIUM

    Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

    De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”

Kop van Overijssel