Volledig scherm
Optreden van het Vollenhoofsch Visserskoor en de Toutenburgher Muzikanten in Vollenhove tijdens het Openluchtspektakel. © Wilbert Bijzitter

Hitte houdt Vollenhovenaren niet tegen, Openluchtspektakel goed bezocht

Van jeugdtoneel tot fanfaremuziek, Vollenhovenaren konden de afgelopen drie dagen al volop genieten in en rond het centrum tijdens het Openluchtspektakel. En dat deed een groot deel van de inwoners dan ook, ondanks de hitte. 

Beschut onder de bomen of onder de tentluifels luisterden ze gisteravond bijvoorbeeld naar het Vollenhoofsch Visserskoor en de Toutenburgher muzikanten. ,,'s Middags waren er al toneelvoorstellingen van Vollenhoofse jeugd", vertelt Mirjam Harsevoort van de organisatie. ,,Door de warmte waren er wel minder mensen dan we vooraf hadden gehoopt, maar we mogen niet klagen. Dat hou je toch met een openluchtevenement. En als het regent komen ze helemaal niet, dus dan is dit zonnige weer toch beter.”

En deze derde editie van het Openluchtspektakel is nog niet afgelopen. ,,Vanmiddag speelt vanaf 14.00 uur Zeeklank en daarna Anne Ziel. En vanaf 15.30 uur is er de Sing-Inn, een soort lezing of overdenking met als tema ‘Lovestory'. Met de huisband van de Mariakerk.”

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel