Optreden van het Vollenhoofsch Visserskoor en de Toutenburgher Muzikanten in Vollenhove tijdens het Openluchtspektakel.
Volledig scherm
Optreden van het Vollenhoofsch Visserskoor en de Toutenburgher Muzikanten in Vollenhove tijdens het Openluchtspektakel. © Wilbert Bijzitter

Hitte houdt Vollenhovenaren niet tegen, Openluchtspektakel goed bezocht

Van jeugdtoneel tot fanfaremuziek, Vollenhovenaren konden de afgelopen drie dagen al volop genieten in en rond het centrum tijdens het Openluchtspektakel. En dat deed een groot deel van de inwoners dan ook, ondanks de hitte. 

Beschut onder de bomen of onder de tentluifels luisterden ze gisteravond bijvoorbeeld naar het Vollenhoofsch Visserskoor en de Toutenburgher muzikanten. ,,'s Middags waren er al toneelvoorstellingen van Vollenhoofse jeugd", vertelt Mirjam Harsevoort van de organisatie. ,,Door de warmte waren er wel minder mensen dan we vooraf hadden gehoopt, maar we mogen niet klagen. Dat hou je toch met een openluchtevenement. En als het regent komen ze helemaal niet, dus dan is dit zonnige weer toch beter.”

En deze derde editie van het Openluchtspektakel is nog niet afgelopen. ,,Vanmiddag speelt vanaf 14.00 uur Zeeklank en daarna Anne Ziel. En vanaf 15.30 uur is er de Sing-Inn, een soort lezing of overdenking met als tema ‘Lovestory'. Met de huisband van de Mariakerk.”

Kop van Overijssel