Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de dag van toerisme gaven Anouk van Eekelen en Eduard Pieter Oud lezingen. © Wilbert Bijzitter

Hoe gaat Steenwijkerland het beste om met alle toeristen?

Hoe kan toerisme het beste verspreid worden en waarmee onderscheid je je van andere regio's? Die vragen stonden gisteren centraal tijdens de dag van het toerisme in Blokzijl. 

Over het thema toerisme is de afgelopen jaren volop gediscussieerd in Steenwijkerland. Met trekpleister Giethoorn ondervindt de gemeente niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen van de komst van toeristen. Dat er ruim tachtig bezoekers waren bij de bijeenkomst in de Grote Kerk in Blokzijl toont aan dat het onderwerp leeft. 

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.

Kop van Overijssel