Volledig scherm
Hond en eigenaresse zijn inmiddels herenigd. © Politie Meppel

Hond ontsnapt uit tuin De Wijk en verdwaalt op A28

En daar paradeerde gisteren doodleuk een hond over de snelweg A28 bij de Wijk. De politie was  minder gecharmeerd van de wandeling en haalde hem van de weg. In het asiel in Beilen werd hij later op de avond herenigd met zijn ongeruste eigenaresse.

Het beest - een ‘lieve hond’, aldus de politie - werd gisteravond aangetroffen ter hoogte van hectometerpaal 121,7. De eigenaar was echter in geen velden of wegen te bekennen, waarna de hond door de dierenambulance is meegenomen. Die bracht 'm naar het dierenasiel in Beilen, waar al snel een telefoontje van de eigenaresse binnenkwam. Volgens een medewerker van de Dierenbescherming Zuid-West Drenthe,  woont zij in De Wijk niet ver van de snelweg. 

Voldoening

,,Het tuinhek had open gestaan en de hond - een border collie op leeftijd - was er vandoor gegaan. De mevrouw was erg blij om haar hond in levende lijve terug te zien. En voor ons geeft zoiets natuurlijk ook veel voldoening.’’  

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

Kop van Overijssel