Asbest.
Volledig scherm
Asbest. © Persbureau van Eijndhoven

Honderd eigenaren van asbestdaken krijgen gratis toets van Overijssel

De provincie Overijssel komt honderd eigenaren van gebouwen met asbestdaken waar veel kinderen of jongeren komen financieel tegemoet. Zij kunnen een asbestinventarisatie doen waarna besloten kan worden of daken moeten worden vervangen.

Overijssel wil dat asbestdaken op gebouwen waar regelmatig veel kinderen of jongeren komen snel worden aangepakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om sportaccommodaties, maneges of andere club- en verenigingsgebouwen. De provincie stel honderd inventarisaties beschikbaar. De actie richt zich op particuliere eigenaren, verenigingen en clubs; gemeentelijke gebouwen zijn uit gesloten.

Bescherming

Gedeputeerde Annemieke Traag (Energie, Milieu en Europa): ,,Jongeren en kinderen zijn een doelgroep die wij willen beschermen tegen blootstelling aan schadelijke asbestvezels. Daarom is het belangrijk dat locaties waar veel jongeren en kinderen komen en waar ze vaak langdurig aanwezig zijn een gezonde en veilige plek vormen. Door eigenaren te helpen de eerste stap te zetten, hopen wij dat ze sneller tot uitvoering van een benodigde sanering overgaan.”

Voor voorwaarden en aanmelding kunnen dakeigenaren terecht op de website van de provincie www.overijssel.nl/asbestdaken.

Kop van Overijssel