Waar het binnenpad in Giethoorn normaal in april volstroomt met toeristen, is het nu leeg, net als op veel andere plekken in de regio.
Volledig scherm
PREMIUM
Waar het binnenpad in Giethoorn normaal in april volstroomt met toeristen, is het nu leeg, net als op veel andere plekken in de regio. © Wilbert Bijzitter

Horeca in Kop van Overijssel probeert er het beste van te maken nu ze zeker nog een maand dicht moeten

Horecazaken moeten zeker tot 28 april hun deuren gesloten houden en dat kwam voor ondernemers in de Kop van Overijssel niet geheel als een verrassing. Hoewel ze allemaal een groot deel van hun omzet missen, proberen ze er toch het beste van te maken. Velen gebruiken te tijd om de zaak op te knappen of te verven. 

,,We moeten er de komende tijd maar het beste van zien te maken’’, reageert Harold van Dalfsen van partycentrum De Kaaihof in Genemuiden. ,,We doen veel lunches en lunchservices voor bedrijven, maar dat ligt helemaal stil. Vergaderingen zijn er niet meer.’’ Verder is er in de agenda tot 1 juni een streep gezet door bruiloften en andere feestjes en partijen. ,,Daardoor loop ik natuurlijk aanzienlijke inkomsten mis, maar gelukkig zijn het niet alleen annuleringen, maar zie ik veel verschuivingen naar later in het jaar.’’

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Kop van Overijssel