Bert de Vries, chef-kok van de Fanfare in Giethoorn, ziet dat er minder bezoekers zijn in het Grand Café.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert de Vries, chef-kok van de Fanfare in Giethoorn, ziet dat er minder bezoekers zijn in het Grand Café. © Pedro Sluiter Foto

‘Iemand uit China? Die hebben we vandaag nog niet gezien hier, in Giethoorn’

videoIn Giethoorn zijn nu amper Chinezen te vinden. Dat komt deels door het Coronavirus. ,,Februari is nooit heel druk, maar je merkt wel dat het minder druk is dan andere jaren.”

Wie in deze dagen in Giethoorn over straat loopt, ziet dat het rustig is. Af en toe loopt er een groep voorbij, zoals een groep mensen uit Taiwan. Ondernemers merken dat er minder Chinezen zijn dan in andere jaren rond deze tijd. 

200 annuleringen 

Hotel De Pergola ontving voor februari en maart  annuleringen voor zo'n tweehonderd nachten uit Aziatische landen. ,,Het is laagseizoen, dus dat scheelt nog. We houden het in de gaten hoe het zich verder gaat ontwikkelen”, stelt eigenaresse Miriam Slomp, die het Corona-gebeuren verder niet te groot wil maken. 

Quote

Want Chinezen zijn hier amper. Nu heb je hier juist alle ruimte

Miriam Slomp, Eigenaresse Hotel de Pergola

Een van de adviezen die de overheid geeft is dat mensen vooral goed hun handen moeten wassen en daarvoor wordt onderstaande video verspreid.

  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

Kop van Overijssel