IJs of geen ijs: stemboot Steenwijkerland vaart uit

VideoDe vorstperiode is nog niet helemaal voorbij, maar in Steenwijkerland zijn ze er gerust op dat de gemeentelijke wateren morgen ijsvrij zijn. Dan wordt er namelijk gestemd voor de raadsverkiezingen, en in de uiterste Kop van Overijssel kan dat dit keer ook op een varend stembureau. 

,,Ach, en ligt er wel ijs, dan kunnen de inwoners altijd nog per schaats hun stem uitbrengen", grapt Annet ten Hoff, als raadsgriffier behorend tot het gemeentelijke gezelschap dat de stemboot bedacht. ,,Steenwijkerland is zo uitgestrekt en mooi, met de verkiezingen kunnen we dat onder de aandacht brengen. En het is ook praktisch, want de boot meert aan in Muggenbeet, Kalenberg en Ossenzijl. Dorpjes met een inwoneraantal waarbij het altijd de vraag is of je nu wel of niet een stembureau ingericht. Nu doen we het wel, heel klantvriendelijk."

  1. Zweten in sluis bij Wanneperveen: ‘De vrouw krijgt altijd de schuld als het misgaat’
    PREMIUM
    VIDEO

    Zweten in sluis bij Wanneper­veen: ‘De vrouw krijgt altijd de schuld als het misgaat’

    Met horten en stoten varen dit weekend honderden zeilboten, motorjachten en sloepjes door de overvolle Beukerssluis bij Wanneperveen. Op zoek naar verkoeling op het water. Het zweet breekt menig schipper uit wanneer de sluis in het vizier ligt. En daar is dan sluiswachter Lammert de Bruin om al die roergangers veilig door het smalle gevaarte te loodsen. ,,Het is altijd weer een soort puzzel om iedereen erin te krijgen.”

Kop van Overijssel