IJs of geen ijs: stemboot Steenwijkerland vaart uit

VideoDe vorstperiode is nog niet helemaal voorbij, maar in Steenwijkerland zijn ze er gerust op dat de gemeentelijke wateren morgen ijsvrij zijn. Dan wordt er namelijk gestemd voor de raadsverkiezingen, en in de uiterste Kop van Overijssel kan dat dit keer ook op een varend stembureau. 

,,Ach, en ligt er wel ijs, dan kunnen de inwoners altijd nog per schaats hun stem uitbrengen", grapt Annet ten Hoff, als raadsgriffier behorend tot het gemeentelijke gezelschap dat de stemboot bedacht. ,,Steenwijkerland is zo uitgestrekt en mooi, met de verkiezingen kunnen we dat onder de aandacht brengen. En het is ook praktisch, want de boot meert aan in Muggenbeet, Kalenberg en Ossenzijl. Dorpjes met een inwoneraantal waarbij het altijd de vraag is of je nu wel of niet een stembureau ingericht. Nu doen we het wel, heel klantvriendelijk."

  1. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
    PREMIUM
    video

    Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

    Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Kop van Overijssel