Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

IJspret op de Markt in Steenwijk

Of Piet Paulusma's voorspelling over een strenge winter nu wel of niet uitkomt, in Steenwijk kan binnenkort al volop geschaatst worden. Op de Markt in Steenwijk wordt een overdekte ijsbaan aangelegd.

Donderdagavond 13 december om 18.30 uur opent wethouder Bram Harmsma de ijsbaan. Daarna kan er tot en met 6 januari worden geschaatst. De baan is iedere dag geopend. Voor scholen en bedrijven is speciaal tijd gereserveerd om actief bezig te zijn en er wordt een curlingtoernooi gehouden.

De ijsbaan is een initiatief van Steenwijk Vestingstad, met steun  van de gemeente Steenwijkerland,  sponsoren en vrijwilligers. De gezamenlijk horeca richt een paviljoen in waar winterse lekkernijen zoals snert en warme chocolademelk verkrijgbaar zijn.

www.steenwijkvestingstad.nl/ijsbaan

 1. Gemor in Sint Jansklooster rond vernoeming schaatsheld Evert van Benthem
  PREMIUM
  video + poll

  Gemor in Sint Janskloos­ter rond vernoeming schaats­held Evert van Benthem

  Komt dat Evert van Benthemplein in Sint Jansklooster er nu wel of niet? Dat is de grote vraag na de publicatie in de Stentor van afgelopen zaterdag. De kans leek fors toegenomen nadat deze krant ontdekte dat er een ontsnappingsclausule zit in de gemeentelijke regelgeving, die verbiedt dat nog levende personen worden vernoemd. Maar er klinken nu ook andere geluiden in het dorp, waar de tweevoudig Elfstedentochtwinnaar tot zijn emigratie naar Canada, in 2000, woonde aan De Leeuwte.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.

Kop van Overijssel