Volledig scherm
PREMIUM
Ontwikkelings Combinatie Genemuiden (OCG) van Helmich Heutink heeft het eerste deel van Tag West bijna volgebouwd, en staat te popelen om te beginnen met de bouw van nog eens 230 woningen. © Pedro Sluiter Foto

In de startblokken voor de bouw van nog eens honderden woningen in Genemuider wijk

Waar ooit de golven van de Zuiderzee klotsen en wat later de poldergronden bij Genemuiden waren, verrijst nu de nieuwste woonwijk van de tapijtstad: ’t Tag. Het oostelijk deel was in 2012 met 350 woningen volgebouwd. In Tag West staan al ruim 180 woningen en de bouwactiviteiten gaan voortvarend verder en schieten aardig op in de richting van de in de eerste fase maximaal 230 te bouwen huizen.

Nu de beschikbare bouwgrond in de eerste fase is bijna volgebouwd, staat Helmich Heutink, de 42-jarige directeur van projectontwikkelaar Ontwikkelings Combinatie Genemuiden (OCG), te trappelen om met de tweede fase aan de slag te gaan. Maar dan zullen er eerst wat plooien met de gemeente Zwartewaterland recht gestreken moeten worden. Want het botert niet tussen gemeente en projectontwikkelaar, al doet die er vrij luchtig over. ,,Als de gemeente nu zegt: ‘Maak het zo’, dan doen wij dat’’, zegt Heutink van het bijna honderd jaar oude familiebedrijf, waarin hij de vierde generatie is die aan het roer staat.

Kop van Overijssel