Wielrenster Joëlle Eenkhoorn uit Genemuiden heeft het parcours van de Omloop van Noordwest Overijssel de afgelopen weken vaak gereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenster Joëlle Eenkhoorn uit Genemuiden heeft het parcours van de Omloop van Noordwest Overijssel de afgelopen weken vaak gereden. © Foto Freddy Schinkel

In klassieker debuterende Genemuider wielrenster Joëlle Eenkhoorn wil broer Pascal achterna

Wielrenner Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden komt zondag op het wereldkampioenschap in België uit in de wegwedstrijd. Voor zijn 15-jarige zus Joëlle is een WK nog een droom. De eerstejaars nieuweling rijdt zaterdag pas haar eerste klassieker, de Omloop van Noordwest Overijssel met start en finish in Genemuiden.

 1. Steenwijkse Manon redt kitten met kinderhandboei om haar nek: ‘Kan dit nog steeds niet vertellen zonder te huilen’
  4

  Steenwijk­se Manon redt kitten met kinderhand­boei om haar nek: ‘Kan dit nog steeds niet vertellen zonder te huilen’

  Aan een onfortuinlijke dag voor een kitten is woensdag 2 november toch een goed einde gekomen. Het dier werd door Manon uit Steenwijk gevonden met een kinderhandboei om haar nek. De politie is nu op zoek naar de daders achter de mishandeling. En Manon? Die besloot het katje nadat het twee weken in quarantaine had gezeten bij het asiel te adopteren met haar vriend.
 2. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
  Liveblog

  SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

  Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.