Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto © Tom van Dijke

Initiatiefnemers windmolenpark Staphorst: ‘Bezwaren Defensie geen doodsteek voor totale plan’

Het bezwaar van het ministerie van Defensie tegen de eventuele toekomstige plaatsing van een windmolen in de directe omgeving van een munitiedepot, is vooralsnog niet de doodsteek voor het complete windmolenplan bij De Lommert in Staphorst.

Dat zegt Roel Compagner, voorzitter van de uitvoerende coöperatie Wij Duurzaam Staphorst. ,,Het bezwaar wat Defensie heeft ingediend bij het college van burgemeester en wethouders gaat enkel over de directe omgeving van het munitiecomplex bij Staphorst", aldus Compagner. Het totale plan omvat een groter gebied. ,,We zijn nog volop in gesprek met Defensie én andere belanghebbenden.”

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Kop van Overijssel