Volledig scherm
PREMIUM
SGP-wethouder Lucas Mulders integriteit is in het geding na beschuldigingen van vriendjespolitiek door oud-wethouder Bert Krale (CDA). Dat stelt fractievoorzitter Alfred Stegeman van Gemeentebelangen. Mulder verscheen afgelopen vrijdag nog op de afscheidsreceptie van Bert Krale. © Wilbert Bijzitter

Integriteit Staphorster wethouder Mulder in geding na beschuldigingen over ‘vriendjespolitiek’

‘De integriteit van de Staphorster wethouder Lucas Mulder is in het geding’ na de beschuldigingen die oud-wethouder Bert Krale (CDA) afgelopen zaterdag tegenover ‘de Stentor’ deed, meent Alfred Stegeman, fractievoorzitter van Gemeentebelangen. ,,Dit moet je ook als college niet willen.”

Stegeman reageert desgevraagd op de publicatie van zaterdag. ,,Ik was verbaasd”, zegt de fractievoorzitter. ,,Waarom komt Bert (Krale, red.) daar nu mee? Dat vind ik wel frappant. Op de dag na je afscheidsreceptie. Als het is zoals in het artikel staat, dan had hij daar ook eerder mee naar buiten kunnen en misschien wel moeten komen.”

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.

Kop van Overijssel