Volledig scherm
Nog maar een paar bedrijven hebben zich de afgelopen jaren gevestigd op Eeserwold. © Wilbert Bijzitter

Interesse voor bedrijvenpark Eeserwold trekt aan

Steeds meer bedrijven tonen belangstelling voor een kavel op bedrijvenpark Eeserwold aan de A32 bij Steenwijk. Onlangs werd een koop bezegeld en met diverse gegadigden worden gesprekken gevoerd. 

Eeserwold bestaat uit twee onderdelen, kantorenpark Eeser Campus van acht hectare en  bedrijvenpark Eeser Gaard van 32 hectare. De afgelopen jaren vestigden zich in beide gebieden maar twee ondernemingen. De primeur in 2009 had accountants - en belastingadviesbureau De Vries en Partners uit Lemmer, en in de jaren daarna volgden Accountant en Belastingadviseur Meeuwsen & Ten Hoopen. Op het bedrijvengedeelte zit Eeser Houtbewerking en Aqua Sport Zwembadtechniek. Onlangs besloot Wouter de Vries uit Eesveen om zich met WDV Metaalbewerking te vestigen op Eeserwold. 

En de interesse neemt de laatste tijd flink toe, geeft Hessel Noordenbos van de gemeente Steenwijkerland aan. De accountmanager is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers die uitbreidingsplannen hebben of zich nieuw willen vestigen. Hij laat weten dat er momenteel gesprekken gevoerd worden met ‘enkele zeer serieuze gegadigden’. En er os belangstelling van nog eens een tiental bedrijven die hun oog hebben laten vallen op Eeserwold.  Door een herverkaveling zijn er niet alleen grote kavels van 15.000 tot 20.000 vierkante meter te koop, maar ook kleinere kavels beschikbaar met een omvang van 800 tot 2500 vierkante meter. Noordenbos zegt dat er ook veel interesse is voor de drie woon-werk kavels langs de Eesveenseweg, in het verlengde van het bedrijvenpark. Voor kantoorruimte is nauwelijks tot geen interesse.

Informatiecentrum

Om gegadigden voor een kavel zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is op bedrijvenpark Eeserwold bij Steenwijk een informatiecentrum ingericht. Op de verdieping van gebouw Eeserveste kunnen belangstellende ondernemers niet alleen worden ontvangen, door de ramen zien ze ook letterlijk de ontwikkelingen op het bedrijvenpark langs de A32.

In het infocentrum worden besprekingen worden gehouden met potentiële gegadigden die daarna op het terrein worden rondgeleid. ,,We hebben dit loket geopend om de interesse zo goed mogelijk te faciliteren en belangstellenden aan de hand van onder meer 3D-beelden een indruk van het terrein en de mogelijkheden te geven’’, zegt commercieel directeur Marcel Grit van projectontwikkelaar Roelofs. 

Eerder dit jaar werd een streep gezet door de komst van Hypermarkt. Er wordt nu gemikt op een Family Fun Zone. Hiervoor is een optie van vijf hectare uitgegeven. Projectontwikkelaar Paul Evers van Focus Real Estate was afgelopen zomer optimistisch en stelde dat de bouw medio volgend jaar van start gaat. Het plan bestaat uit onder meer een speelparadijs voor kinderen, bioscoop, restaurant, hotel en wellicht een casino.

WONEN

Langs de A32 bij Steenwijk wordt niet alleen een bedrijvenpark aangelegd, ook is er vijftig hectare beschikbaar voor woningbouw. De gemeente Steenwijkerland en de nieuwe projectontwikkelaar Landgoed De Woldberg tekenden in juni een overeenkomst, waarmee ze het project Eeserwold-Wonen vlot willen trekken. De woningbouw stagneert daar al jaren. Er zijn slechts 15 kavels verkocht.

Kop van Overijssel