Binnenkort krijgen de inwoners van dertig gemeenten gratis coronazelftesten en medische mondneusmaskers. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
Binnenkort krijgen de inwoners van dertig gemeenten gratis coronazelftesten en medische mondneusmaskers. Afbeelding ter illustratie. © EPA

Inwoners van deze zes regionale gemeenten krijgen gratis zelftesten en mondkapjes

Inwoners van Lelystad, Nunspeet, Oldebroek, Staphorst, Urk en Zwartewaterland hoeven binnenkort niet meer te betalen voor coronazelftesten en medische mondneusmaskers. Hun gemeente deelt de beschermingsmiddelen gratis uit.

12 reacties

 • E Veldhuis

  1 jaar geleden
  Het is gewoon te belachelijk voor woorden, niet vaccineren en nog gratis mondkapjes en testen krijgen ook. Wij laten ons vaccineren en moeten de mondkapjes en testen zelf betalen. Ik werk met veel mensen om mij heen en ga van huis naar huis toe en krijg niets betaald/ vergoed. Alleen degene in Nederland met een laag inkomen kan een vergoeding krijgen en de rest betaalde zelf maar. Dat is mijn uitspraak en daar zullen ze het mee moeten doen.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  GGD is overbelast en niet overgezet. Foutje.
 • Jannes Nijsink

  1 jaar geleden
  Als je je niet laat vaccineren wordt je ook nog beloont ,is toch krom ? of zie ik dat verkeerd,?
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Met alleen zelftesten houd je het virus echt niet tegen. Daar zijn andere, effectieve maatregelen, voor nodig. Maar ja, je doet aan struisvogelpolitiek, wat je niet ziet bestaat niet, of je rukt een Bijbeltekst uit zijn verband en dan zijn er altijd wel politieke partijen die voor 1G zijn. Helaas is de GGD overgezet en doorverwijzen lukt ook niet.
 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Wat gaaf, er lijken ook niet-regionale gemeentes te zijn. Nu er een kop in de krant staat over regionale gemeentes, impliceert dat minimaal dat er ook niet-regionale (of onregionale ?) gemeentes zijn. Dat kunnen niet de grote steden zijn, die liggen in de regio Randstad. Ook de Terschelling en zo liggen in een regio (waddeneilanden). Ik ben benieuwd waar de niet-regionale gemeentes liggen.