Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners uit allerlei dorpen van Steenwijkerland waren dinsdagavond in de raadszaal in Steenwijk aanwezig om hun standpunt duidelijk te maken. © Wilbert Bijzitter

Inwoners vragen gemeente Steenwijkerland om actie voor ‘eerlijke’ tarieven glasvezel

Inwoners uit verschillende dorpen in Steenwijkerland vroegen de gemeenteraad gisteravond om actie tegen de oneerlijke tarieven. ,,We hopen dat de raad ons hierin kan steunen”, stelt inspreker Hans Meijer. 

De publieke tribune was dinsdagavond goed gevuld in de raadszaal in Steenwijkerland. Inwoners uit verschillende dorpen kwamen met spandoeken af op de politieke markt. 

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel