Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

'Ja’, zij willen wel gratis trouwen in Meppel

Maar liefst 8 huwelijken en 5 partnerschappen worden er in de week van het Festival van het Geluk in Meppel gratis in de echt verbonden.

‘In Meppel delen we het geluk', aldus de gemeente. En dus konden inwoners zich aanmelden om gratis in de echt te worden verbonden. In de week van het Festival van Geluk, van 7 tot en met 11 oktober, kan dagelijks gratis worden getrouwd. Iedereen van boven de 18 jaar, die woont in de gemeente Meppel of gaat trouwen met iemand die dat doet, geen actueel huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft en huwelijksbevoegd is, kon zich aanmelden. ,,Acht stellen meldden zich voor een huwelijk en vijf stellen voor een geregistreerd partnerschap”, meldt de gemeentewoordvoerder.

Bubbels

Inbegrepen zijn de huwelijksvoltrekking door een Babs (geen speech), een gratis trouwboekje en bubbels voor alle aanwezigen. Het officiële gedeelte vindt plaats in de trouwkamer op het stadhuis in Meppel. De bruidsparen mogen net zoveel mensen meenemen als dat er in de kamer passen. De gemeente Meppel houdt alvast rekening met feestelijke voltrekkingen die uit de hand lopen: ‘let wel, eindtijd = eindtijd!’

  1. Fietsende toerist raakt bij het fietserspontje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrichtingsverkeer?’
    PREMIUM
    Coronamaatregelen

    Fietsende toerist raakt bij het fietsers­pon­tje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrich­tings­ver­keer?’

    Schipper Ronald van het fietspontje in Jonen haalt er inmiddels zijn schouders al bij op. De hele dag door negeren fietsers het eenrichtingsverkeer op het Jonenpad in in Dwarsgracht en stuiten dan bij hem op een onverbiddelijk: ,,Nee, u zult moeten omdraaien en omrijden". Vanwege de smalle fietspaden in Steenwijkerland geldt op meerdere smalle fietspaden eenrichtingsverkeer. En dus ook in Jonen.

Kop van Overijssel