Jan en Jannie van Raalte zonder wietplanten in hun tuin, de politie haalde de planten weg terwijl het echtpaar niet thuis waren.
Volledig scherm
Jan en Jannie van Raalte zonder wietplanten in hun tuin, de politie haalde de planten weg terwijl het echtpaar niet thuis waren. © Pedro Sluiter Foto

Jan en Jannie krijgen van wildvreemden wietolie en zakken met wiet, maar medicinale wiet kweken is en blijft verboden

VideoMedicinale wiet kweken blijft verboden voor mensen zoals Jan (73) en Jannie (68) van Raalte uit Hasselt. Dit antwoordt minister Bruno Bruins op Kamervragen. De twee wietplanten van het oudere echtpaar werden door de politie weggehaald, hoewel Jannie baat heeft bij wietolie vanwege haar huidziekte psoriasis. Toch is er goed nieuws: het stel kreeg van wildvreemden wietolie en zakken met wiet.

 1. Twijfels over handelen politie bij verwijderen wietplanten uit tuin ouder echtpaar in Hasselt
  PREMIUM
  Video

  Twijfels over handelen politie bij verwijde­ren wietplan­ten uit tuin ouder echtpaar in Hasselt

  Stokken en wat bladeren in de tuin herinneren aan de twee wietplanten die Jan van Raalte (73) in de tuin had staan voor zijn zieke vrouw Jannie (68). De politie haalde de planten maandagochtend weg terwijl het bejaarde echtpaar zelf niet thuis in Hasselt was. Er zijn twijfels over het handelen van de politie. ,,Ik vind het opmerkelijk. De planten staan in de buitenlucht‘’, zegt strafrechtadvocaat Anno Huisman.
 2. Klein beetje wiet kweken? Zwartewaterland staat het niet toe: Jan en Jannie zwaar teleurgesteld
  PREMIUM

  Klein beetje wiet kweken? Zwartewa­ter­land staat het niet toe: Jan en Jannie zwaar teleurge­steld

  De soap van de twee wietplanten van Jan en Jannie van Raalte uit Hasselt is voorlopig niet ten einde. Een meerderheid van de gemeenteraad van Zwartewaterland steunde donderdag niet een motie waarbij maximaal vijf wietplanten voor medicinaal gebruik in de gemeente gedoogd zouden worden. ,,Teleurstellend”, noemt Jan dit besluit. Het echtpaar overweegt om aangifte van diefstal te doen en naar de Tweede Kamer te gaan.
 1. Een boottochtje met schipper Jacques Herb: 'Maaanuela!'
  Play

  Een boottocht­je met schipper Jacques Herb: 'Maaanuela!'

 2. Dochter van Julie stief in haar armen in Turks ziekenhuis
  Play

  Dochter van Julie stief in haar armen in Turks ziekenhuis

Kop van Overijssel