Volledig scherm
Fotoshoot van de nieuwe Dahliakoningin Jeanine in de bloemenvelden rond Vollenhove. © vvvv - marieke tromp

Jeanine (20) is de nieuwe Dahliakoningin van het bloemencorso in Vollenhove

update - nieuwe foto'sDe 20-jarige Jeanine Wijnand is in Vollenhove gekroond tot Dahliakoningin van het bloemencorso. Zij voert zaterdagmiddag- en avond de stoet praalwagens en muziekkorpsen aan. 

,,Deze echte Venose wist al een aantal jaren dat ze een keer mee wilde doen aan de verkiezing en dit jaar pakte ze door‘’, zegt woordvoerster Janine Renes van de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken. De Dahliakoningin werd gekroond na een sollicitatieprocedure. Er was veel intresse is wat oud-Dahliakoningin Renes ‘een droombaan’ noemt. ,,Vanwege het aantal aanmelding werd de inschrijving eerder dan gepland gesloten.’’  Voor het jeugdcorso werden een Dahliaprinses en voor het eerst een Dahliaprins gekozen. Dat zijn Kim van der Meulen (9 jaar) en Ruben Bakker (11 jaar). Zij openen zaterdagochtend het kindercorso. Het drietal is de komende jaren betrokken bij allerlei promotionele activiteiten van de corsovereniging en verricht prijsuitreikingen, en dat begint zaterdag gelijk al bij het bloemencorso.

Volledig scherm
Fotosessie in park Old Ruitenborgh. © vvvv - marieke tromp
Volledig scherm
Jeanine Wijnand, Dahliakoningin 2019, direct na haar kroning. © vvvv - johan vis
Volledig scherm
Dahliakoningin Jeanine (rechts) met naast haar de nieuwe Dahliaprinses Kim en de allereerste Dahliaprins Ruben, na de verkiezingsavond in de feesttent. © vvvv - johan vis

Kop van Overijssel