Volledig scherm
De jeugddrumband van Hasselts Fanfare is blij met het behaalde resultaat. © eigen foto

Jeugddrumband Hasselts Fanfare pakt eerste prijs

De jeugddrumband van Hasselts Fanfare heeft tijdens een concours in Schiedam een eerste prijs gekregen voor zijn optreden in de jeugddivisie.

Na het horen van hun resultaat, 86,33 punten, waren de jonge slagwerkers eerst verbaasd, want niemand had zo'n hoge score verwacht. Maar toen het tot hun was doorgedrongen, stonden ze luid te juichen. De jury gaf onder andere complimenten over de durf van alle verschillende tempo’s en gespeelde nummers maar ook de moeilijkheidsgraad. 

De jeugddrumband trad in een sporthal in Schiedam op onder leiding van tambourmaître Jorian Dokter met het stuk Drums Around the world. Dat was een compilatie van allerlei bekende nummers van onder meer Michael Jackson maar ook We will rock you. Het optreden werd beloond met een daverend applaus van de vele meegereisde familieleden. 

  1. Bouwsector bereidt groot stikstof-protest voor en dreigt met Malieveld: 'Het is ons menens’
    PREMIUM

    Bouwsector bereidt groot stik­stof-pro­test voor en dreigt met Malieveld: 'Het is ons menens’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo'n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.

Kop van Overijssel