Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Hoekstra (links) en Thijs de Lange (midden) nemen de sleutel aan van Leo Erberveld en nemen daarmee zijn ‘kindje’ Restaurant De Drie Kalkovens over. Vanaf nu gaat het verder als Villa Kalkoven. © Wilbert Bijzitter

Jong duo transformeert De Drie Kalkovens in Meppel tot Villa Kalkoven

In een niet zo ver verleden, werden er nog scheepsvrachten vol schelpen aangeleverd bij de kalkovens in Meppel, waar het met turf tot een soort kalkspecie werd verbrand. Leo Erberveld verbouwde de monumentale ovens bijna 25 jaar tot restaurant De Drie Kalkovens en bleef er al die jaren aan het roer. Nu is het tijd voor een frisse wind en een nieuw jasje: Thijs de Lange en Stefan Hoekstra (beide 25 jaar) nemen de zaak over en veranderen de naam in Villa Kalkoven. ,,Het moet voelen als een villa waar je alle kanten op kunt.”

Het jonge stel is niet helemaal onbekend met de regio. Hoekstra komt weliswaar uit IJmuiden ('Van de Hoogovens naar de kalkovens’), maar De Lange komt uit Nederland, het buurtschap in Nationaal Park de Weerribben. Daar hebben zijn ouders een boerderij, die inmiddels wijd en zij bekend staat om de Weerribben Zuivel. ,,Ik weet niet beter dan dat boter en zuivel direct uit de streek komt", zegt De Lange. 

Kop van Overijssel