Volledig scherm
Jeugdkorps Showband Urk © showband urk

Jonge musici geven show na jeugdcorso Sint Jansklooster

Na afloop van het tweede jeugdcorso-nieuwe-stijl in Sint Jansklooster, zaterdag 15 september, geven de drie meewerkende muziekkorpsen een show. 

Voor de muzikale begeleiding van het jeugdcorso heeft de Christelijke Oranje Vereniging (COV) ook bewust jeugdkorpsen gecontracteerd. Er wordt opgetreden door het Jong Kamper Trompetterkorps uit Kampen, Showband Jong Urk en Jong Oranje uit IJsselmuiden. Nadat ze hebben meegelopen in het corso verzorgen de  jonge musici een taptoe. Deze heeft plaats op het evenemententerrein aan de Monnikenweg. 

Sinds vorig jaar wordt het jeugdcorso niet meer gehouden op de donderdag voor het bloemencorso, maar in het derde weekend van september. De COV verschoof het evenement in de hoop dat er meer animo voor het bloemenevenement zou komen. Volgens p.r.-medewerker Robert Jansema is de verplaatsing een schot in de roos gebleken. Niet alleen door het grotere deelnemersveld, maar ook door de vele toeschouwers. 

Voor de tweede editie van het vernieuwde jeugdcorso heeft de COV al ruim dertig 30 startnummers uitgegeven aan de lokale jeugd. Het aantal te verwerken dahliabloemen per startnummer varieert van 10 tot meer dan 5.000 stuks.

Nieuwe route

Er is dit jaar een vernieuwde route voor het jeugdcorso. Vanaf 16.00 uur trekt de stoet met mini-praalwagens, loopgroepen en showbands twee keer over een parcours dat bestaat uit Kloosterweg, Molenstraat, Bonkenhaveweg en Monnikenweg. Voor vertrek stellen de deelnemers zich op ter hoogte van restaurant Het Wapen van Utrecht.

  1. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
    PREMIUM
    video

    Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

    Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Kop van Overijssel