Julie Verhaagen is Miss Euifeest 2019. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Oranjevereniging wordt er in Hasselt weer een Miss Euifeest gekozen.
Volledig scherm
Julie Verhaagen is Miss Euifeest 2019. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Oranjevereniging wordt er in Hasselt weer een Miss Euifeest gekozen. © Pedro Sluiter Foto

Julie (17) gekroond tot Miss Euifeest bij jubileumeditie in Hasselt

Julie Verhaagen (17) is op de eerste zaterdag van de jubileumeditie van het Euifeest in de feesttent gekroond tot Miss Euifeest. Van de vijf deelnemende jonge vrouwen uit Hasselt maakte zij de meeste indruk op de jury. De komende week heeft winnares Julie een rol bij verschillende prijsuitreikingen en rijdt ze in een speciale auto met de optocht mee. 

,,Volgend jaar is het waarschijnlijk niet meer, dus dit was voor mij de kans om hier een keer aan mee te doen”, zegt de 17-jarige winnares Julie. De missverkiezing was tot tien jaar geleden bijna elk jaar in Hasselt en is dit jaar vanwege het 60-jarige jubileum van het Euifeest opnieuw gehouden. 

Ouderen

Waarom ze heeft gewonnen weet Julie niet precies. Ze moest verschillende rondes lopen met verschillende kledingstijlen over de catwalk en werd beoordeeld op onder meer presentatie en uitstraling. ,,De jury zei niet specifiek waarom ik gewonnen heb. Bij een vragenronde stelde ik voor dat er bij het Euifeest meer activiteiten voor ouderen moeten komen. Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen”, vertelt Julie zaterdag na afloop.

Toch weet Julie niet of ze vaker mee gaat doen aan missverkiezingen. ,,Ik weet nog niet of ik hier verder mee wil gaan. Voor nu is het leuk. Ik mag een keer gratis de tent in en vooral meerijden met de optocht zaterdag lijkt mij heel leuk.” Komende week zijn vanwege het Euifeest nog veel activiteiten in Hasselt.

Kop van Overijssel